X

Gaziye rekor tazminat

448.000 Lira Tazminat

Hakkari’de askerlik yaparken kaza sonucu yaralanan Fatih Ermiş, 448 bin lira tazminat kazandı. Kararın, aynı durumda olan mağdurlar için emsal olması bekleniyor.

Askerdeyken kaza sonucu yaralananlara tazminat konusunda emsal olabilecek bir karar verildi..

Fatih Ermiş, 2009 yılında Hakkari’de vatani görevini yaparken kaza sonucu silahla yaralandı.

Olayın ardından devlet tarafından verilen maddi ve manevi hakların yetersiz olduğu gerekçesiyle Milli Savunma Bakanlığı’na tazminat başvurusu yaptı. Ancak bakanlık talebi reddetti.

Afyonkarahisar’da yaşayan Ermiş, bunun üzerine Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkeme, gence 423 bin lira maddi, 25 bin lira da manevi olmak üzere toplam 448 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

Harp Malulü Gaziler Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, davanın emsal olabileceğini söyledi.

Kumartaşlı, “Daha evvel aylık bağlanmış olan subay, astsubay, uzman çavuş ve erbaşların böyle bir hakkı bulunmamaktaydı” diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin hakları nelerdir?

Şehit yakınları hakları 2019 sorgulanmakta. Gazi çoçuklarına burs veren kurumlar 2019. Gazi ve şehit yakınlarına kira yardımı şartları 2019, gazi yakınlarının tayin hakları, işe yerleştirme hakkı, SGK tarafından emekli ikramiye ödenmesi yapılmakta. Vatanı içi canını feda eden kahraman şehitlerimiz bayrak uğruna şehitlik makamına ulaştı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Devlet şehitlerimizin emaneti olan şehitlerin yakınlarına sahip çıkmaktadır. Şehir yakınlarına mevzuatla tanınan bazı haklar bulunmaktadır. Şehit yakınları tarafından merak edilen bu hakların neler oldukları haberimizde. İşte şehit yakınları ve gazilerin hakları nelerdir? sorusuna ilişkin haberin detayı.

Şehit yakınları hakları 2019 sorgulanmakta. Gazi ve şehit yakınlarına kira yardımı şartları 2019, gazi yakınlarının tayin hakları, işe yerleştirme hakkı, SGK tarafından emekli ikramiye ödenmesi yapılmakta. Vatanı içi canını feda eden kahraman şehitlerimiz bayrak uğruna şehitlik makamına ulaştı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Devlet şehitlerimizin emaneti olan şehitlerin yakınlarına sahip çıkmaktadır. Şehir yakınlarına mevzuatla tanınan bazı haklar bulunmaktadır. Şehit yakınları tarafından merak edilen bu hakların neler oldukları haberimizde. İşte şehit yakınları ve gazilerin hakları nelerdir? sorusuna ilişkin haberin detayı.

Şehit yakınları mevcut mevzuat gereği ne gibi haklardan yararlandırılmaktadır?
Şehit yakınlarına yönelik olarak mevzuatta yer alan haklar ve sağlanan yardımlar genel olarak aşağıda belirtilmiştir.

Ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi (Erbaş/Er hariç): 3713, 2330 kanunları kapsamında,

Nakdi tazminat ödenmesi: 3713, 2330 kanunları kapsamında,

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) aylık bağlanması: 3713, 2330, 5510, 5434, 5233, 1005 sayılı kanunlar kapsamında,

Avukat Denizhan Aktoprak: